Всички теми

+

Как да блокирате и деактивирате Facebook съобщения на Facebook.com

Facebook е динамично променя своята политика на поверителност в хода на последните няколко години. Докато някои от промените са били действително много полезно, някои са били по-скоро абсурдно, позволява на хората да се намесва в поверителност всеки един повече от всякога. То е направено начин по-лесно за хората да се свържете с всеки един, който в някои отношения може да бъде наистина тревожно. В тази статия ще ви отведе до някои от настройките на много основни Facebook, отнасящи се до получаване на съобщения. В тази статия ще ви научи как да се пазят нежелан хора от вашата пощенска кутия за добро.

Преди това Facebook предоставя всички с опция да забраните опцията "Съобщение" в техните срокове, така че те могат да решат дали искат само техните приятели, за да се свържете с тях или техните приятели на приятели и така нататък. Но сега, тази функция вече е достъпна за потребителите. Така че ако получавате нежелани съобщения от някого, имате два начина да се справят с положението. Ние ще обсъдим тези два начина отделно в детайли и погледнете процесите за изпълнение на всеки един от тях.

1. set вашето съобщение, филтриране на "Строго"

По този начин всички нежелани съобщения (съобщения от хора, които не са вашите приятели) ще отидат да си "други" папка вместо вашата папка Входящи. Това означава, че докато вие все още ще бъде получаване на тези съобщения, те няма да бъг ви вече са във вашата папка Входящи.

За да направите това, следвайте инструкциите, дадени по-долу:

1. Влезте в профила си във Facebook като отидете на www.facebook.com чрез вашия браузър и въведете валиден Facebook потребителско име и парола.

2. щракнете върху поверителност комбинации, до раздела известия отгоре вдясно на екрана, от падащото меню щракнете върху "Кой може да ме контакт" и изберете "Строг режим на филтриране". Стриктно филтриране не нека съобщения, които са от някой друг от вашите приятели да бъдат изпратени директно до вашата пощенска кутия. Въпреки това ако в някакъв момент се чувстваш като отдаване под наем Гарда надолу можете лесно да се върнете към "Basic филтриране" след което повечето от съобщенията ще бъдат изпратени до вашата пощенска кутия освен "Другите" папка.

delete facebook message

3. Ако това не реши проблема, тъй като лицето, което е го причинява, е в списъка на приятеля си, можете просто unfriend ги. Това ще направи всичките си бъдещи съобщения да се филтрират и се изпраща на "Другите" по подразбиране. Но може да се наложи да премахнете предишните разговори с тях първо за филтриране да влязат в сила.

2. блокиране на човек, от когото вече не искате да получавате съобщения

Ако unfriending също не е трайно решение за вашата ситуация и просто не искате да чуете от друго лице вече или ако смятате, че нещата са получаване на ръка можете просто да го блокирате. По този начин това лице няма да могат да ви изпратят съобщение изобщо, посещение на вашия профил, вие етикет в постове или ви добави като приятел, за този въпрос. Но не забравяйте, че не можете да блокирате хората заедно; Вместо това трябва да блокират ги една по една. За да започнете тъп хора, изпълнете следните стъпки:

1. Намерете профил на лицето, с помощта на лентата за търсене в горния ляв ъгъл на вашия newsfeed.

delete facebook message

2. Отворете профила си. До бутона съобщение ще има друг бутон с "..." върху него. Щракнете върху него и от падащото меню изберете "Блок". Не забравяйте, че след блокиране на човек, нито това лице може да посетите вашия профил или ви изпрати съобщение, нито може да посещавате своя профил и изпращане.

delete facebook message

3. Ако случайно блокирайте някой винаги можете да ги отблокирате като отидете в настройки и изберете "Блокиране" от менюто в ляво на екрана. Ще видите списък на всички хора, които сте блокирали. Можете просто да щракнете върху "unblock" написана срещу името на лицето, което искате да разблокирате, и той ще бъде вече забранено да посетите вашия профил или ви изпраща съобщение.

delete facebook message

4. не забравяйте, че след като блокирате някой, те сте изтриват автоматично от списъка на приятеля си. Така че ако в бъдеще да закърпят нещата с тях и реши да го отблокирате, трябва да ги изпрати искане приятел да ги направят част от списъка на приятеля си отново. Друг важен момент да се има предвид е, че блокира е реципрочно. Това означава че някой тъп също спира цялата комуникация от вашия край на това лице също.

Политика на поверителност на Facebook може да бъде много снизходителни сега, но все още имате някои права за себе си, като решават кой да се съхранява вашата пощенска кутия и, следователно, живота си. Тази статия ви учи как да използват тези права правилно. Вие не трябва да бъдат обект на тормоз или притискаше или раздразнен от човек вече. Можете просто да отидете напред следвайте инструкциите, дадени по-горе и се отървете от тях.

Въпроси, свързани с продукта? Говори директно на нашия екип за поддръжка >>

Home > Ресурси >All Topics> съвети > Как да блокирате и деактивирате Facebook съобщения на Facebook.com
Топ